Underbar helg!!

Vilken underbar helg det varit, och vädret är ju helt underbart, idag har vi bara vart ute och solat, medans mathias tvättade bilen och wille bada i sin pool.






Nu ska jag & mathias avsluta helgen med grillning och så har vi hyrt en film och köpt godis :):)


jag fick morsdag present =)=)


Vilket härligt sommar väder vi haft idag, man blir så glad.

Mathias kom in med frukost på sängen, det uppskattar jag verkligen, så vill jag ha varje dag :) men chockad vart jag.

Idag skulle jag åka hem till min farmor för jag skulle plantera om mina blommar, min syrra kom hem ifrån semestern i Turkiet så hon kom också till farmor, hon var så brun och fin. Jag tycker så himla mycket om att vara hemma hos farmor för hon bor så fint i sitt hus vid tunaåstand, man känner verkligen att man får natur och luft där, :) och så är hon så himla underbar.

Jag fick en morsdag present  av wille och mathias :) ett silver armband, det var såå fint . Jag vart så glad!




Eftersom vi skulle in på en liten fest hos Mathias syster så fick jag presenten idag istället för imorgon, så jag kunde vara stolt och visa upp det :)

Min mamma fick i morsdagpresent håret klippt av mig :) hihi, jag tycker inte att man måste köpa värsta sakerna, det är ju tanken som räknas och jag lade faktiskt ner kanske 1,5 timme på att klippa hon och få håret rakt :) och så slapp hon gå till en frisör och slösa massa pengar på det.

Klockan 16.00 skulle vi vara inne i falun, vi vart serverade varm smörgåstårta och det var verkligen jätte gott, hade aldrig ätit det tidigare så det var kul. Älskar att prova på ny mat. Det var bröd med köttfärs på och massa ost in i ugnen och sen massa mer.
Och till efterrätt fick vi cheescake , som hon hade lagat sjäv, vi åt och vi åt så jag tror bilen hade övervikt i sig hem.
William hade jätte kul, han lekte i våran bil att han körde, och han bada i deras dusch..

Sedan när vi kom hem så kom min syster och hennes kille hem till oss och vi kollade på robinsson tävlingen och drack en irish coffee :) och åt popcorn till.

Nu ska jag och Älskligen sätta oss på balkongen och spela spel och kolla på alla folk som sitter vid pizzerian över gatan , det är skoj.
Imån blir det pool badning på gården ;) få se om wille får med sig nån pensionär i poolen haha :) då blir det bildbevis.

Ha en bra lördag kväll!!

Bilder på våran lägenhet.

Maten vart lyckad och sällskapet var trevligt.

Här är förätten , gravadlax röra.







Men godast av allt vart ju efterrätten med aprikos pajen =) och vaniljglassen till, det skulle jag kunna äta varje dag.
Godaste pajen hitills.


Nu har vi fått ordning på sovrummet som vi gjort om , så här vart det .

här står min pappa och mäter.




så här vart resultatet.








Vårat kök.




Hallen







Vardagsrum








Och sen så har wille sitt rum , men han sover nu så jag kunde inte ta några bilder därifrån.

Hemma hos oss är det full fart nu kan jag lova, vi är hundvakt åt 2 grann hundar och våran hund pingu har blivit bästa kompis med dom, så dom springer runt och leker exakt hela tiden. Man blir ju helt sluta av att se dom.
Dom är så söta ihop :):) Wille höll på att skratta ihjäl sig när dom sprang runt alla 3 och lekte.
















Jag är en sån som skulle vilja bo på landet i ett stort hus och ha fullt med djur :)
Mina husdjur skulle jag inte kunna klara mig utan .

När Mathias träffa mig och vi vart tillsammans så fick han ju Doris på köpet, sen ville jag så gärna ha en perser katt, och det köpte jag mig, sen ville jag ju så gärna ha en liten hund och det köpte vi oss :) så  han har ingen talan när det gäller mina små husdjur, men han har ju själv sagt att han inte skulle klara sig utan dom . :) :) 

Men jag är faktiskt glad att vi bara har en hund och inte 3 som det är här nu, skönt att kunna lämna tillbaka dem.
'
Nu ska jag sätta mig breved min Mathias i soffan och kolla på tv och dricka coca cola :)

                                                                            

3 rätters middag!


Dagen började med att vi åkte till öppna förskolan och lekte.
Sen när det var dags för wille att sova middag så gjorde vi klart det sista i sovrummet. Det vart så bra!

Nu är det stressigt, jag har nämligen lovat min farmor och Mathias att jag ska laga tre rätters middag till dom, så mathias och wille åkte iväg på en cykel tur så jag kunde åka och handla och laga ifred. Blommor passade jag på att plocka när jag var ut med hunden, för varför köpa när det finns ute, och så luktar dom godare. =)

Nu har jag en timme på mig innan dom kommer. Jag har då iallafall förberett förrätten, det ska bli en smaskig röra med lax upplagt på tunnbröd.

Recept

Ingredienser

3 3 hg gravlax
1.5 1.5 hg löjrom
5 5 dl creme fraiche
1 1 st rödlök
1 1 st späd purjolök
lime
dill
limebasilika
svartpeppar och salt
övriga kryddor efter smak

Tips

Receptet ger 6-8 portioner.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Annons:

Gör så här

1. Strimla gravlaxen fint och blanda sedan med creme fraichen.

2. Hacka sedan löken och kryddorna fint, vänd sedan ner i dem i blandningen.

3. Sist tar ni löjromen då den kan vara känslig för att arbetas för mycket.

4. Låt stå i kylskåp minst 1 timme innan servering.

5. Till denna röra serveras gärna ett sprött knäckebröd eller tunnbröd.

Har aldrig gjort den förut så får se då.

Sen till Varmrätt ska det bli Enchiladas , det är fyllda tortillas med massa gott i =)

Och till efterrätt blir det persiko halvor som jag ska göra en smuldeg till och in i ungen serverat med vanilj glass .

Så jag hoppas allt kommer bli bra, nu lär jag sätta igång =)


Fullt upp :)


Vilken regndag, men då är det ganska mysigt att hitta på inne aktiviter, som på förmiddagen var jag och wille och lekte på öppna förskolan, vi brukar alltid börja dagen med att åka iväg och leka. Han behöver verkligen komma ut och leka med andra barn, så länge han inte har någon dagis plats.

Idag är det mycket som skall göras, först och främst ska wille få vakna från sin sov stund. Då ska vi bege oss och hämta våra taper som har kommit , min pappa kommer ikväll och hjälper oss att sätta upp dom i sovrummet. Det är mönsterpassning och varken jag eller Mathias kan det.

Sen lär jag iväg till kupolen och hitta några nya gardiner som kommer passa in i det nya sovrummet, och lite prynads grejer. Jag älskar att inreda , så ikväll ska jag göra det. Medans Mathias och Wille ska kolla på morsdagpresent och då får inte jag vara med :) *spännande*

Sen när vi har vart och gjort dom ärenderna så ska vi ha en familje dag på framtidsmuseet, för idag är pappa Mathias ledig :) nu har han frivecka så då ska vi hitta på massa kul.

Jag tänkte att jag lägger in lite bilder sen hur det nya sovrummet vart och lite hur det ser ut hemma hos oss :) jag tycker själv det är kul att se hur det ser ut hemma hos folk. 

                                                 

shoppat, shoppat, shoppat


Idag var jag till kupolen, jag lämnade wille hos sin farmor & farfar för det går ju inte att ha med en liten busunge när man vill försöka hitta nå kläder. Finns det nå drygare att gå där när det är fullt med folk, och alla ska in i samma affärer.
Men jag hitta iallafall en klänning och ett par leggings. Sånt som är skönt att ha till vardags när man är och leker på förskolan tex.. :)

    


Nu ska jag och Mathias kolla på fotboll, vi har tippat så jag är väl tvungen att kolla på det... :)


Just det, åh hoppas våra nya tapeter kommer imån så vi kan göra klart i sovrummet. Vi har ju målat om.

Korten från förskolan har kommit.


Doris vaknade väl upp igår runt 22 tiden, trodde inte man sov så länge efter en kastrering.
Oj va hon vingla, hon tog ett steg och ramlade omkull, och så höll hon på så hela kvällen :P
Nils min andra katt hon satt under våran säng och var livrädd, haha hon tyckte väl Doris såg så otäck ut med en strut på huvudet och vingla runt.



Men sen vakna jag under natten av att Doris sprang runt och ramlade och hon kröp under sängen och fick då av sig struten vid huvudet , så då var det ju bara att väcka Mathias och vi fick klippa sönder en strumpa och dra den över henne, så den satt för såret, eftersom hon inte fick vara där och tvätta sig. Det var ju kul att sitta och hålla på med det mitt i natten, =) inte det lättaste.

Nu är hon då bättre med hon ser lite groggy ut i ögonen så inte helt nyckter än :):)
Dumma strumpa som åker upp mitt i hennes hals, funderar på att åka till djuraffären och köpa en liten hund t-shirt och sätta på henne, det lär ju vara smartare, istället för en tajt strumpa som sitter och trycker. Ibland är jag lite smart!

Idag har jag och William vart på öppna förskolan, hans kort hade kommit som vi tagit där förra veckan.



Vad kul att han såg så glad ut  :) inte lätt när man är sådär liten att se glad ut på kort.



En liten del av gruppfotot, ser lite suddigt ut här.

Nu ligger Wille och sover så får se vad vi hittar på för skoj när han vaknar :)

doris vakna!!

Klocka är 19.07 och Doris har inte vaknat än från sin kastrering än, jag hämtade hon vid 12.30 tiden och tycker att hon borde väl ha vaknat nu men det är ju en större operation på honkatter, så det är väl bra att hon sover så länge som möjligt. Pingu och Nils (min hund & katt) har vart in några gånger och kikat på henne, dom verkar lite fundersamma varför hon ligger där och sover hela dagen, plus att hon luktar ju ganska konstigt, vetrinär lukt =)

Idag har jag och William och Mathias varit och kollat på brandbilar, dom hade någon brandutställning vid galaxen som vi råkade åka förbi. Oj va wille var intresserad av dom stora brandbilarna han gick runt och sa ojojjjojj hela tiden. Så han är nog en blivande brandman.


Sen har vi vart hem till min farmor och druckigt kaffe , annars bara städat hemma och lagat mat. Kan ju behövas det med. Men det är kul när man får ett fint resultat.


Nejj nu kom farmor så nu ska vi dricka te och kolla på halv 8 hos mig.



Lilla Doris då :)


Nu har Doris kastreras :) jag och Wille var och hämta hon nyss hos Nälser, men hon sover och kommer antagligen vakna mot kvällen, Kan ju hoppas hon inte kommer skrika så ikväll och inatt så man kan få sova , för det ska väl vara över nu när man kastrerat dom ?? :) Annars så är det ju ingen ide att kosta på sig och kastrera dom.



hehe hon sover för fullt med en krage på sig, ska bli kul att se hur hon vinglar sen när hon vaknar :) stackars hon.

Jag älskar ju att hålla på med mina djur så jag hade tänkt att försöka ställa ut Doris för jag tycker hon är sååå fin !
Men det är ju mkt att hålla på med då, och när man har barn så får man ju inte lika mkt tid över till sånt.
Men jag tror det skullle gå bra för hon på kattutställning. Alla som kommer hem till oss tycker hon är så vacker :)



Nå va tror du, kan hon ställas ut ?!



Solig dag!!


                                                    

Vilket härligt väder det vart idag!!!! Då ska man sitta i en park med en picknick korg, en kopp kaffe och nå mer gott precis som på bilden ovanför.

Idag har jag och wille vart på cykeltur, vi cyklade till förskolan och var där och lekte.
Sen har vi vart ute i lekparken och lekt hela dagen :) det var så skönt ute.





YES, imån ska Doris kastreras, hon skriker och skriker så  man håller på att bli tokig. Tur att vi har en balkong hon kan vara på då.




Trevlig kväll..


Igår kväll var jag ut med Linda och dansa loss lite, vi hade det väldigt trevligt, men synd bara att man längtar hem till sängen och vill sova :) men har inte samma ork att vara ute och festa nu när man har barn som man hade när man var ung. Men det var helt klart en trevlig kväll.


     


Sen idag har jag, Mathias och William vart och hälsat på Willes kompis Liam.
Dom lekte och hade det så kul, men synd bara att dom ska leka med samma leksak så det blir grin. =)

Och nu när Wille somnat så har jag & gubben min grillat =) det vart såå gott, sen blir det chips och dipp.


SKÖNHETEN ÄR BÄST KLÄDD NÄR DEN ÄR MEST OKLÄDD.


Min lycka är mitt skönhetsmedel..



Vakna med solsken men nu sitter man här inne och det spöregnar.. Typiskt det svenska vädret, 
Lyckos min syster som landat i Alanya inatt. Hade ju inte vart helt fel :)

Nu sover wille middag, så jag passa på och slängde i mig en panpizza. Vi har vart och hälsat på willes farmor & farfar nu på förmiddagen. Sen ska wille iväg med pappa och kolla på innebandy match i falun.

Jag tänkte då ta mig en långpromenad med pingu, men det är ju inte det roligaste i det här regn vädret. 


 DET FINNS INGET SKÖNHETSMEDEL SOM GÅR UPP MOT LYCKA.

Här är min lycka.
      


En dag på bondgården..


Äntligen Torsdag :) då är det snart helg känner  man och blir alltid lite gladare.
Idag är det en fullt upp dag.

Började med att wille vakna kl 9.00, då var det bara att sätta oss och äta frukost, lite gnälligt var det, för gröten hans smakde inte lika bra. Allt  har blivit blää nu. men men han äter då iallfall :)

Idag skulle vi iväg på utflykt, till en bondgård. Det skall bli väldigt spännande och fartfyllt, både för oss och för wille . Jag älskar djur så jag kommer nog ha med mig nästan alla djur hem :)

Jag och Mathias håller på att göra en home makeover, så vi har börjat med sovrummet, som skall få en klick färg.
Vi bestämde oss för lime grönt och ena väggen skall få en fin blomm aktig tapet. Kul att få göra till sin egna stil .

Så innan vi farde iväg till bodgården så svängde vi förbi målaraffären.
Wille var så arg och grinig i bilen så vi tänkte ojj hur skall detta gå hos bonden.

När vi kom fram till gården kom bonden och mötte oss, han var så snäll och trevlig.

Vi började besöket inne hos korna, åh dom hade en sån söt bäbis som vi fick mata i flaska, det roliga var att när han kom med nappflaskan till oss, så trodde lilla wille att han kom med välling till han :) hehe .. så han tänkte ta det själv.







Sen hade han ju såå underbart söta kattungar, som jag hade fått köpt  för 10 kr.



Massa kossor hade han .




Gullig gris som skulle få ungar antagligen imån :)




kaniner ..med hans hund som föjde med oss hela dagen




Massa får




Påfågel




Wille fick köra traktorn med bonden




Vi hade en sån rolig utflyktsdag på bondgården så dit måste vi åka igen :)

Nu lär vi fortsätta måla så det blir något gjort.


Trollungen...

Kvällarna är den tiden då man verkligen kan koppla av, iallafall med ett bustroll som wille, det är full fart från morgon till kväll. Massa bus hela tiden, Inte undra på att man är slut, det är ju som ett  heltidsjobb man har :) men det är självklart helt underbart med.

Idag har vi först varit på öppna förskolan och lekt.
Sedan var vi hem till willes kompis jason som fyllt 1år.
Men William har ju kommit in i nån trotsålder där han kastar saker, knuffas och gör bara det han inte får göra.
han verkligen är jobbig då :P spelar ingen roll hur mycket man säger åt han, han bara fortsätter, så jag vet inte vad man skall göra. Får hoppas det går över snart, för det är ju både pinsamt och jobbigt som förälder när ens barn gör något så mot andra barn.

Nu ligger då lilltrollet och sover, så nu skall vi kika på en film vi hyrt med lite popcorn och te, kanske inte den bästa blandninge men gott!



Där är trollungen :D

RSS 2.0